2013

 kh_201301.jpgkh_201302.jpgkh_201303.jpgkh_201304.jpgkh_201305.jpgkh_201306.jpgkh_201307.jpgkh_201308.jpg

 

Közhasznúsági beszámoló Fondéria Egyesület 2013 évben végzett tevékenység

Pécs – Róma – Budapest Menettérti kiállítás Párbeszédháza (megnyitó: 02.01.)

A 2013 évet a Fondéria Egyesület budapesti bemutatkozással kezdte. Február hónapban fejeződött be az a kiállítás sorozat, amely 2012-ben kezdődött Pécsett, majd Rómában folytatódott és utolsó állomása ként a Párbeszédházában rendezett kiállítással vált teljessé. A Fondéria Egyesület ezen a tárlaton az olasz Stamperia del Tevere grafikusokból álló kulturális szervezettel közösen szerepelt. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Cserna Tamás kiállítása Római Magyar Akadémia (megnyitó: 03.08.)

Fondéria Egyesület a Római Magyar Akadémiával régóta szoros szakmai kapcsolatot ápol, így aktívan részt vállalt a Magyar-Olasz kulturális évad 2013 programsorozatban. Ennek első eseménye Cserna Tamás – Scatti di Luce című kiállításának a teljes szervezése és lebonyolítása volt. A program a Külügy Minisztérium megbízásával jött létre. Kurátor: Németh Pál.

Építészet Képzőművészet Workshop szervezése Iregszemcse (07.01.)

A Fondéria Egyesület régóta aktívan közreműködik a PTE PMMIK építész képzésének nyári képzőművészeti jellegű eseményeiben. A korábbi  Építészet – Szobrászat Nemzetközi Workshopok után 2013 nyarán a graduális képzés nyári művésztelepét szervezte meg Iregszemcsén.

Művésztelep Pécs (08.01. – 08. 17.)

Az Egyesület működésben hagyománnyá vált nyári művésztelep. 2013-ban Andrea Pacini olassz képzőművész részvételével szintén nemzetközi művésztelepet jegyezhet az Egyesület, amelynek  magyar résztvevői: Laborcz Éva, Támuly Zsuzsanna, Mészáros Gergely és Németh Pál voltak.

Kemény Judit kiállításához kapcsolódó konferencia szervezése Római Magyar Akadémia (09.12.)

A Magyar-Olasz kulturális évad 2013 programsorozatban való szerepvállalás következő eseménye a Kemény Judit életmű kiállításhoz kapcsolódó konferencia és katalógus bemutató megszervezése és lebonyolítása volt a Római Magyar Akadémián. A kiállítás kurátorai Bretus Imre (Tat Galéria) és Németh Pál voltak. A program NKA támogatással és a TAT Galéria megbízásából jött létre.

Hét olasz művész kiállítása Budapesten-Párbszédháza (November)

Szintén a Magyar-Olasz kulturális évad 2013 programsorozathoz kapcsolódóan valósult meg az Egyesület szervezésében és lebonyolításában az a kiállítás, amely ezúttal 7 olasz művész munkáit mutatta be. A tárlatot az Olasz Köztársaság Budapesti Nagykövete Maria Assunta Accili és a Budapesti Olasz Kultúrintézet Igazgatónője Gina Gianotti nyitotta meg.

Kiállítás Dinkelsbühl Németország (11.06.- 12.05.)

Hosszú egyeztetést követően a Fondéria Egyesület bemutatkozási lehetőséghez jutott Németországban, ahol az Egyesület tagjai közül: Mészáros Gergely, Tomcsik Judit, Németh Pál, Támuly Zsuzsanna, LaborcÉva, Krámli Márta, Uhr Bulley és Georgina Halász állítottak ki.